duminică, iunie 23, 2013

Revizuiesc pomul fără fructe, apoi sărbătoresc Rusaliile!


Azi e sărbătoare! Pogorârea Duhul Sfânt! Adică Dumnezeu a coborât pe pământ pentru tine să fie cu tine.
Sărbătoriţi, merită sărbătorit! Însă nu sărbătoriţi degeaba, adică este în viaţa ta? Îl sărbătoreşti pentru prezenţă sau doar ca o idee? 
Sărbătoreşti degeaba dacă roadele Lui nu-s în viaţa ta, s-ar putea să nu fie nici El. 

Când te uiţi la un copac mai putin cunoscut dacă are doar frunze s-ar putea să nu ştii ce este, dar când îi vezi RODUL (fructul) ştii sigur ce este! 

Tot aşa şi cu noi, mă uit în viaţa mea şi vad dacă e sau nu ROD ( rodul este consecinta Pogorarii Duhului Sfant, sau cel putin ar trebui sa fie).
"Roada Duhului este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blîndeţa, înfrânarea poftelor." Galateni 5:22-23

Deci eu revizuiesc şi apoi sărbătoresc!
Sărbătoare frumoasă!

Nu uita de e-book-ul GRATUIT "Restul vieţii tale încontro? Mediocritate sau măiestrie?" Îl poţi descărca aici

Rusalii cu rod!
Laura

joi, iunie 20, 2013

E-book GRATUIT! "Restul vieţii tale încotro? Mediocru sau măiestrie?"

Aşteptam de mult acest moment!

Am pentru tine un e-book gratuit! Un material valoros cu aplicabilitate practică în viaţa de zi cu zi, care va participa activ la dezvoltarea ta personală sau profesională cu siguranţă!

Zece motive să citeşti acest e-book (ce cred eu că vei învăţa):

1. Vei înţelege de ce este importantă VIZIUNEA.
2. Ce spune Biblia despre VIZIUNE şi născociri de planuri.
3. Cum e să mergi cu un Taxi fără să ai o destinaţie?!
4. Cum să transofrmi viziunea în ţintă.
5. Cum un comportament devine automatism şi după cât timp.
6. De ce să creionezi linia de sosire.
7. Cum mănânci un elefant (cum împlineşti o viziune mare)
8. Cum se face o planificare productivă.
9. Munca ca o lovitură de topor repetată.
10.Lucrul ca o artă (măiestrie) o cerinţă a lui Dumnezeu

E complet GRATUIT şi îl vei primi pe mail dacă îl soliciţi aici.

Aştept feedbackuri după citirea e-book-ului!

Măiestrie!
Laura


Cere e-book-ul GRATUIT!

sâmbătă, iunie 15, 2013

Nu vreau, dar iată răul pe care-l fac! De ce???

 
Se spune că un copilaş l-a întrebat pe bunicul lui de ce nu câştigă binele întotdeauna dacă îl ai pe Dumnezeu. Copilul era interesat în a-şi schimba comportamentul dar i se părea foarte greu. Dorea să facă binele şi făcea contrariul. 
Te regăseşti? 
De câte ori nu avem intenţii bune, frumoase şi sfârşim diferit decât am gândit iniţial?
Pare familiar şi pentru Pavel: Romani 7:19 "Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!"

Bunicul înţelept se gândi ce să-i răspundă pe înţelesul lui.
După câteva clipe de gândire bunicul îi spuse: 
- Dragule, în fiecare din noi există doi lupi, unul bun şi unul rău, care sunt evident duşmani şi sunt într-o luptă continuă.
- Dar, care din ei va câtiga bunicule?
- Cel pe care îl hrăneşti mai mult!

Tu cu ce te hrăneşti?
Bănuiesc că dacă eşti pe blogul acesta eşti în căutare de hrană bună.

Felicitări!


Laura


marți, iunie 11, 2013

Măiestria STANDARDUL lui D-zeu pt tine şi lucrul mâinilor mele "artă" pt El!

Citeşte cele două versete de mai jos, vezi ce le cere Dumnezeu celor care munceau la construirea cortului.


Exodul 28:15 Să faci apoi pieptarul judecăţii, lucrat cu măiestrie; să-l faci din aceeaşi lucrătură ca efodul; să-l faci de aur, de fir albastru, purpuriu şi cărămiziu şi de in subţire răsucit.

Ce-au făcut ei?
Exodul 39:8 Au făcut apoi pieptarul, lucrat cu măiestrie, din aceeaşi lucrătură ca efodul: de aur, de fir albastru, purpuriu şi cărămiziu şi de in subţire răsucit.
 
Da, ai citit bine, măiestria trebuie să ne fie standard! Ce înseamnă asta? Înseamnă că pentru orice lucru pe care îl fac dau 100%! Nu fac nimic de mântuială! Nu lucrez într-un fel când sunt supravegheat şi altfel când sunt singur. Nu vorbesc despre pauze ci despre calitatea muncii depuse. Lucrul final trebuie să treacă de controlul de calitate al Maestrului :)

Măiestria o definim ca: pricepere, iscusință deosebită; talent, dibăcie, artă.

Atenţie la măiestrie nu se ajunge peste noapte!
Dar începe cu "orice faceţi să faceţi cu toată inima, ca pentru Domnul!" (Coloseni 3:23) şi cred că acei muncitori de la construirea cortului au persistat în lucrarea lor până lucrarea a devenit "artă" iar deprinderea lor, prin disciplină şi exerciţiu (muncă) a devenit un automat, un standard!

Deci măiestria la care eşti chemat este atunci când orice lucru făcut (cerut de şefi :) sau de oricine ) e lucrat cu măiestrie (ca o artă) pentru că ăsta e standardul creştinului!

Tu cum lucrezi?

Măiestrie!
Laura
Să persiști până când abilitățile care îți permit să obții rezultate excepționale devin automate - See more at: http://www.andyszekely.ro/atinge-maiestria-in-2013/#sthash.C6Qs2GV2.dpuf
Să persiști până când abilitățile care îți permit să obții rezultate excepționale devin automate - See more at: http://www.andyszekely.ro/atinge-maiestria-in-2013/#sthash.C6Qs2GV2.dpuf


miercuri, iunie 05, 2013

Eşecul, temelia motivării prin evitarea durerii şi Biblia



Scopul meu de azi este de a vorbi despre eşec şi să vedem împreună ce parte pozitivă poate avea eşecul şi evident ce spune Biblia despre asta.

În primul rând să definim eşecul. Înfrângere, insucces, neizbândă, nereuşită într-o acţiune.


Prima clarificare pe care vreau să o fac este că eşecul nu  este o persoană (nu eşti tu) ci este un eveniment nerealizat. Tu eşti doar  persoana care a încercat să acţioneze (de a crea evenimentul, proiectul) poate înainte de a fi pregătit, de a avea toate datele, dar sub nici o formă nu eşti tu eşecul în sine. Deci, eşecul e un eveniment nu o persoană! 

E normal să eşuez? Absolut! Face parte din viaţă. Sunt oameni din Biblie, temători de Dumnezeu care au eşuat? Absolut: Adam si Eva, Samson, regele Saul, David, Petru… îţi sunt cunoscuţi?
Uite ce strigă David: (Psalmii 69:2) Mă afund în noroi şi nu mă pot ţine; am căzut în prăpastie, şi dau apele peste mine. 

Ce spune Dumnezeu cu privire la cei care sunt înfrânţi (au eşuat)? Isaia 46:4  “Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi acelaşi, până la cărunteţea voastră vă voi sprijini. V-am purtat, şi tot vreau vă mai port, să vă sprijin. 

Ok, am arătat că eşecul este o nerealizare, un insucces, o înfrângere, o acţiune nereuşită, am văzut că ea este şi în viaţa oamenilor de paginile Bilbiei, am văzut şi existenţa sprijinului lui Dumnezeu în astfel de situaţii. Aici vreau să clarific ceva. Nu aştepta ca Dumnezeu să facă treaba în locul tău. Aduna-te, El te va sprijini, îţi va da putere să te ridici, îţi va da soluţii, idei, înţelepciune să alegi strategiile potrivite, să te ridici, dar va aştepta acţiune de la tine! Deci nu aştepta să plouă succes din cer!

Ştim din psihologie şi dezvoltare personală că suntem motivaţi de două lucruri:
-        dorinţa de bine
-         dorinţa de evitare a durerii

O parte din noi suntem motivaţi de evitarea durerii, adică  „trebuie să îmi iasă articolul ăsta că altfel unii vor râde de mine” comparativ cu cei care suntem motivaţi de dorinţa de bine „trebuie să îmi iasă articolul ăsta pentru că ştiu că îi va ajuta pe unii cititori care se confruntă cu un eşec”.

Pentru cei care sunt motivaţi de dorinţa stării de bine nu ar trebui să fie o problemă foarte mare eşecul, pentru că ei îşi doresc altceva, îşi doresc binele. Dacă eşti din această categorie ai nevoie doar de o viziune nouă (poate mai mult studiu de data asta) şi acţiune.

Însă pentru cei care sunt motivaţi de „evitarea durerii” şi sunt în mijlocul eşecului trebuie să fie dureros tare, dar cu siguranţă nu vor sta mult în eşec şi nici nu se vor întoarce degrabă acolo. Astfel că eşecul poate fi o rampă de lansare pentru ei! 

Ok, vă dau un exemplu, din Biblie, din care reiese clar că eşecul este rampă de lansare datorită motivaţiei evitării durerii. E vorba de Neemia.

Toată oştirea haldeilor, care era cu căpetenia străjerilor, a dărâmat zidurile dimprejurul Ierusalimului (2Imp 25.10). Neemia este anuntat de cele întâmplate: „Cei ce au mai rămas din robie sunt acolo în ţară, în cea mai mare nenorocire şi ocară; zidurile Ierusalimului sunt dărâmate, şi porţile sunt arse de foc” (Neem 1.3).

Cum reacţionează Neemia? Ca orice om normal aflalt în nenorocire (eşec). “Când am auzit aceste lucruri, am şezut jos, am plâns şi m-am jelit multe zile” (Neem 1.4)  şi versetul 17… “Le-am zis atunci: „Vedeţi starea nenorocită  în care suntem! Ierusalimul este dărâmat, şi porţile sunt arse de foc. Veniţi să zidim iarăşi zidul Ierusalimului şi să nu mai fim de ocară!” Ştiţi cu toţii istoria lui Neemia şi cum a reuşit să ridice zidurile cu toată opulenţa de care a avut parte.

Care e idea pe care vreau s-o transmit? Nu era mai mare nenorocire (eşec)  pentru ei, pe lângă că au pierdut bătălia cu haldeii, le-au fost dărâmate şi zidurile. Ei recunosc eşecul (e primul pas). Primul pas pentru tine recunoaşte-ţi eşecul. Neemia a plans. Nimic josnic, poate e chiar plata recunoaşterii eşecului, habar n-am. Nu trebuie să plângi neapărat :), dar dacă ţi s-a întâmplat nu fă nimic negativ din asta. 

Neemia hotărăşte să rezolve problema! Dar ia uitaţi-vă cum pune problema: „Vedeţi starea nenorocită  în care suntem (din nou recunoaşterea eşecului profund), Ierusalimul este dărâmat şi porţile sunt arse de foc (plânge). Veniţi să zidim (acţiune) iarăşi (de câte ori va fi nevoie) zidul Ierusalimului şi să nu mai fim de ocară!” (evitarea durerii). Ştiţi cu toţii finalul.

Reţine doar atât (eu trebuie să mă opresc că am scris  prea mult):

Eşecul, temelia motivării prin evitarea durerii.
Am eşuat, esecul nu e meseria mea, nu eu sunt eşecul, e doar un proiect nerealizat pentru care nu am avut toate datele (nu m-am informat sau muncit suficient), îmi recunosc eşecul, sunt profund dezamăgit,  poate chiar zdrobit, dar revin la acţiune (de câte ori va fi nevoie) cu o nouă viziune, dar de data asta mai informat şi cu mai mult zel (fie pentru a evita durerea, fie de dragul succesului)!

Şi apoi nu uita să spui ca David:
M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii. (Ps 40.2)

Dezvoltarea personală începe cu Biblia!

Inspiraţie,
Laura

Cuvântul spus la vreme potrivită... cea mai adâncă rană... ecou fără de sfârşit!




Într-o zi faimosul artist  Dante Gabriel Roseti  a fost abordat de un domn mai în vârstă cu scopul de a-i prezenta nişte schiţe şi a hotărî  artistul dacă autorul schiţelor este sau nu un talent.

După ce Dante s-a uitat pe schiţe foarte elegant şi cu bun simţ îi spuse omului că autorul schiţelor nu este un mare talent. Apoi îl întrebă ale cui sunt schiţele, omul confirmând că sunt ale lui. 

Omul vădit întristat îi mai oferă un set de schiţe, la văzul lor Dante tresări: 

- Acestea sunt bune, acest student are mare talent! El ar trebui să fie sprijinit şi încurajat pentru a urma o carieră în artă. Se întrevede a fi un artist de mare succes dacă va continua să muncească şi să se perfecţioneze mereu. Cine este acest tânăr artist? Fiul tău?

- Nu, a raspuns bătrânul. Este vorba despre mine, dar acum patruzeci de ani. Dacă aş fi auzit cuvintele tale la vremea aceea, atunci poate...Eu m-am descurajat şi am renunţat!

Nu uita: un cuvânt real de încurajare spus la vremea potrivită poate schimba cursul vieţii!

Ce spune Biblia despre încurajare? Pff! Aş putea scrie o carte! 

Solomon spune că cel ce vorbeşte în chip uşuratic răneşte ca străpungerea unei săbii dar limba înţelepţilor aduce vindecare. 

Iov spune…  “cuvintele tale au ridicat pe cei ce se clătinau şi ai întărit genunchii care se îndoiau”.

Cuvintele tale ce fac?

Rămâi cu atat din postarea de azi:

Cuvintele frumoase pot fi scurte şi uşor de spus, dar ecoul lor este fără de sfârşit. (Maica Tereza)
Cele mai adânci răni ale vieţii nu provin din lovituri, ci din cuvinte.

Încurajări,
Laura

luni, iunie 03, 2013

Frica - Scoală-te, căci treaba asta te priveste!



Frica e definită ca fiind o “stare de adâncă nelinişte şi tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar”.
Frica în exces  ne va afecta clar negativ viaţa oprindu-ne din anumite proiecte în timpul derularii proiectelor sau chiar înainte de a le începe si chiar mai grav poate duce la instalarea unor fobii.

Nu vreau să scriu mult (pt că majoritatea dintre voi nu vor avea răbdare să citească) deci în câteva rânduri voi scrie doar esenţialul.

Frica e un sentiment trăit de toată lumea, dacă simţi frică nu inseamnă ca eşti un om slab sau fără valoare, toţi o simţim în anumite momente ale vieţii, trebuie doar să învătăm să o depăşim.

Ce spune Biblia cu privire la frică? În primul rând te invită la acţiune:  (Ezra 10:4) Scoală-te, căci treaba aceasta te priveşte. Noi vom fi cu tine. Îmbărbătează-te şi lucrează.” Logic, nu? Dacă ai o frică (sau orice altă problemă), e o problemă care îţî aparţine, deci te priveşte, trebuie să o înfrunţi nu să o ascunzi sau tolerezi.   

Nu o lăsa să te pună jos! Si chiar dacă te-a pus jos, mai există soluţii… Dacă ai şi o persoană apropiată care să îţi fie alături (un ascultător activ) ar fi excelent , dacă nu ai, nu dispera…  (Isaia 57:15) Eu (Dumnezeu) locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi îmbărbătez inimile zdrobite.  Deci nu esti singur, eşti pe mâini bune!. Dumnezeu e sensibil la astfel de stări, e prezent!

David ştia să se îmbărbăteze singur. Soluţia lui:  ( Palmii 138:3) "În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul”. Ok, cred că te-am convins.

Ah, şi încă ceva!
Dacă interacţionezi cu o persoană apropiată ţie, mai mult sau mai puţin, care e coplesită de sentimentul fricii sau e la inceput de drum spre frică şi e obosită, descurajată, nu sta degeaba! I-auzi: “cine îmbărbătează pe alţii să se ţină de îmbărbătare! (Romani 12:8

Am să revin în curând cu o postare despre “puterea cuvântului rostit la vreme potrivită”.
Până atunci “starea de adâncă nelinişte şi tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar” încredinţeaz-o în mana Lui… cei care fac asta "nu se vor mai teme de veştile rele, ci inima lui va fi tare, încrezătoare în Domnul". (Ps 112:7)

Fii tare (încrezător),
Laura