luni, iunie 03, 2013

Frica - Scoală-te, căci treaba asta te priveste!



Frica e definită ca fiind o “stare de adâncă nelinişte şi tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar”.
Frica în exces  ne va afecta clar negativ viaţa oprindu-ne din anumite proiecte în timpul derularii proiectelor sau chiar înainte de a le începe si chiar mai grav poate duce la instalarea unor fobii.

Nu vreau să scriu mult (pt că majoritatea dintre voi nu vor avea răbdare să citească) deci în câteva rânduri voi scrie doar esenţialul.

Frica e un sentiment trăit de toată lumea, dacă simţi frică nu inseamnă ca eşti un om slab sau fără valoare, toţi o simţim în anumite momente ale vieţii, trebuie doar să învătăm să o depăşim.

Ce spune Biblia cu privire la frică? În primul rând te invită la acţiune:  (Ezra 10:4) Scoală-te, căci treaba aceasta te priveşte. Noi vom fi cu tine. Îmbărbătează-te şi lucrează.” Logic, nu? Dacă ai o frică (sau orice altă problemă), e o problemă care îţî aparţine, deci te priveşte, trebuie să o înfrunţi nu să o ascunzi sau tolerezi.   

Nu o lăsa să te pună jos! Si chiar dacă te-a pus jos, mai există soluţii… Dacă ai şi o persoană apropiată care să îţi fie alături (un ascultător activ) ar fi excelent , dacă nu ai, nu dispera…  (Isaia 57:15) Eu (Dumnezeu) locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi îmbărbătez inimile zdrobite.  Deci nu esti singur, eşti pe mâini bune!. Dumnezeu e sensibil la astfel de stări, e prezent!

David ştia să se îmbărbăteze singur. Soluţia lui:  ( Palmii 138:3) "În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul”. Ok, cred că te-am convins.

Ah, şi încă ceva!
Dacă interacţionezi cu o persoană apropiată ţie, mai mult sau mai puţin, care e coplesită de sentimentul fricii sau e la inceput de drum spre frică şi e obosită, descurajată, nu sta degeaba! I-auzi: “cine îmbărbătează pe alţii să se ţină de îmbărbătare! (Romani 12:8

Am să revin în curând cu o postare despre “puterea cuvântului rostit la vreme potrivită”.
Până atunci “starea de adâncă nelinişte şi tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar” încredinţeaz-o în mana Lui… cei care fac asta "nu se vor mai teme de veştile rele, ci inima lui va fi tare, încrezătoare în Domnul". (Ps 112:7)

Fii tare (încrezător),
Laura

Un comentariu: