marți, iunie 11, 2013

Măiestria STANDARDUL lui D-zeu pt tine şi lucrul mâinilor mele "artă" pt El!

Citeşte cele două versete de mai jos, vezi ce le cere Dumnezeu celor care munceau la construirea cortului.


Exodul 28:15 Să faci apoi pieptarul judecăţii, lucrat cu măiestrie; să-l faci din aceeaşi lucrătură ca efodul; să-l faci de aur, de fir albastru, purpuriu şi cărămiziu şi de in subţire răsucit.

Ce-au făcut ei?
Exodul 39:8 Au făcut apoi pieptarul, lucrat cu măiestrie, din aceeaşi lucrătură ca efodul: de aur, de fir albastru, purpuriu şi cărămiziu şi de in subţire răsucit.
 
Da, ai citit bine, măiestria trebuie să ne fie standard! Ce înseamnă asta? Înseamnă că pentru orice lucru pe care îl fac dau 100%! Nu fac nimic de mântuială! Nu lucrez într-un fel când sunt supravegheat şi altfel când sunt singur. Nu vorbesc despre pauze ci despre calitatea muncii depuse. Lucrul final trebuie să treacă de controlul de calitate al Maestrului :)

Măiestria o definim ca: pricepere, iscusință deosebită; talent, dibăcie, artă.

Atenţie la măiestrie nu se ajunge peste noapte!
Dar începe cu "orice faceţi să faceţi cu toată inima, ca pentru Domnul!" (Coloseni 3:23) şi cred că acei muncitori de la construirea cortului au persistat în lucrarea lor până lucrarea a devenit "artă" iar deprinderea lor, prin disciplină şi exerciţiu (muncă) a devenit un automat, un standard!

Deci măiestria la care eşti chemat este atunci când orice lucru făcut (cerut de şefi :) sau de oricine ) e lucrat cu măiestrie (ca o artă) pentru că ăsta e standardul creştinului!

Tu cum lucrezi?

Măiestrie!
Laura
Să persiști până când abilitățile care îți permit să obții rezultate excepționale devin automate - See more at: http://www.andyszekely.ro/atinge-maiestria-in-2013/#sthash.C6Qs2GV2.dpuf
Să persiști până când abilitățile care îți permit să obții rezultate excepționale devin automate - See more at: http://www.andyszekely.ro/atinge-maiestria-in-2013/#sthash.C6Qs2GV2.dpuf


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu